Menu

Diensten

Persoonlijke verzorging.
Als u door een aandoening of beperking moeite heeft op om uzelf goed te verzorgen, kunt u hulp krijgen bij activiteiten op het gebied van algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Persoonlijke verzorging is gericht op het ondersteunen bij, het stimuleren van, het aanleren of overnemen van deze activiteiten. Denk hierbij aan hulp hij het aan- en uitkleden, douchen, scheren, huidverzorging, in en uit bed helpen, hulp bij eten en drinken.

Verpleging.
Verpleging is gericht op verpleegkundige taken, zoals het toedienen van medicatie, wondverzorging, geven van injecties, etc. Verpleging wordt uitgevoerd door gediplomeerde hulpverleners. Zij kunnen in opdracht van een arts handelingen uitvoeren, of de cliƫnt begeleiden om activiteiten aan te leren en correct uit te voeren wanneer iemand de zorg zelf uitvoert.

Begeleiding individueel en/of begeleiding groep (dagbesteding).
Met betrekking tot begeleiding wordt er onderscheid gemaakt tussen individuele begeleiding en begeleiding in groepsverband. Individuele begeleiding is erop gericht om de zelfredzaamheid in uw thuissituatie te compenseren, ondersteunen of vergroten. Dit kan activerend of ondersteunend zijn. Denk hierbij aan zaken als plannen van activiteiten, regelen en structureren van dagelijkse zaken en het nemen van beslissingen. Het is ook mogelijk om te helpen bij het voorbereiden van gesprekken met instanties op het gebied van o.a. werken en wonen. Daarnaast kan praktische hulp en ondersteuning geboden worden. Begeleiding in groepsverband is met name gericht op het bieden van dagstructuur (dagbesteding).

Huishoudelijke hulp.
Wanneer u niet langer in staat bent om het huishouden (volledig) zelfstandig te doen (bijvoorbeeld door een ziekte of ongeval), kunt u hierbij hulp krijgen. Denk daarbij aan schoonmaken, stofzuigen, wassen en strijken, boodschappen doen en/of koken.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann